Trettondagsafton

Skapad av Ing-Mari 06 jan, 2015 08:54:06

Igår tog husse med sig Yoda på räddningshundträning och för ovanlighetens skull stannade jag hemma. Hade verkligen tänkt hinna MASSOR, men det blev i alla fall lite gjort. Ett av projekten var hundgodistillverkning. Hittade ett recept för länge sen, som jag sen dess har tänkt att jag skulle testa, men det har inte blivit av. Nu är det gjort, och det blev väldigt bra, men jag är inte säker på att det var värt besväret.

Nu var det ett tag sen, så jag tyckte det var hög tid att lägga ett blodspår till Leicy. Dagarna är ju inte så långa så vill man inte lägga över en hel natt så blir det ju inte så många timmar. Nu blev det 650 meter och 5 timmar i minusgrader. På det stora hela gick det riktigt bra. Hon var lite försiktig i början, beredd att hoppa undan om den blödande älgen plötsligt skulle anfalla, men sen blev hon mer och mer frimodig och spårade jättefint största delen. Jag hade följt en skogsväg med granris i spåren en liten bit, och det var svårt för henne, men hon redde ut det. 90 graders vinkel fixade hon hur enkelt som helst, och när vi väl fick ”stora tapptet” så var det mestadels mitt fel. Antingen ska man snitsla noga eller lita på hunden!! Där fick vi jobba en stund, men så plötsligt vindade hon spåret och var superbestämd på att det var dit vi skulle gå. Sen gick det jättefint in i ”mål”. Vi har kanske lagt fem-sex spår innan, och hon har hela tiden gått med lite skräckblandad förtjusning, men detta blev väldigt bra, och jag är nöjd :-) Det borde nästan kunna bli ett anlagsprov framåt vårkanten!

Lagom när jag gått spåret, kom husse hem och var helnöjd med dagen och hunden! För övriga hundar blev det bara hopp & lek, men de tyckte det var okej :-)

(Klicka på bilderna och scrolla ner så kan man se dem större, och bläddra mellan dem)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.