Säsongen har börjat

Kanske är jag galen…..men jag har bytt bloggverktyg. Just det är väl inte så konstigt, men jag ville inte riktigt bli av med alla gamla inlägg, så nu är allt kopierat in i den nya bloggen. Inlägg för inlägg……. Därför ser det kanske lite skumt ut….


Skapad av Ing-Mari 27 feb, 2015 18:54:09

Under den månad som gått sen mitt förra inlägg har det hänt massor! Inte minst vad gäller ljuset!! Underbart att kunna hinna ut en liten sväng efter jobbet innan det är becksvart! Förra veckan släckte jag ytterlampan när jag åkte till jobbet. Bara det… smiley

Träningen har också kommit igång, lite mer ordentligt och det är ju både roligt och välbehövligt. För Leicys del fokuserar jag just nu mest på att nöta höger-vänster-ut-tecken. Det har inte precis gått av sig självt, men nu börjar det lossna. Stoppsignalen sitter bra under hopp och lek, men de ytterst få gånger jag har testat det i en situation där hon jobbar, blir det inte riktigt så distinkt som jag önskar. Men jag hamnar själv i en konflikt här. Jag behöver träna i rätt situation – uppenbarligen – men jag vill ju absolut inte att hon börjar tveka eller stanna och fråga på linjetagen…

För två veckor sen var Ingela uppe och tränade. Så tacksam över all visdom hon delar med sig av. En bra och fokuserad markeringsträning blev det för Pinja och Ingelas Jazzå. Sen linjetag där de skulle gå över platsen för markeringarna. Efter en stunds vila i bilen gjorde vi om samma övning på ny plats. Leicy fick en övning i att fånga upp och stanna i vittringen och jobba noga, vilket jag iofs tycker att hon är ganska duktig på, men det behöver ju underhållas. Ingela kastade en dummy som Leicy fick hämta, och medan den var på väg in, gömde Ingela en boll på samma punkt. Jag skickade Leicy dit och hon letade och letade….efter dummy. Hon tog inte bollen! Hon hittade den utan tvivel, men hon trodde nog inte att det var den hon skulle hämta… Lilla snuttan, så konstigt… Sen fick hon en tre kastade dummies, inte på nåt långt håll, men meningen var att hon skulle minnas, fokusera och hämta den som jag (läs Ingela smiley) valde ut. Detta måste jag säga att hon gjorde fantastiskt bra. Efter lite korvgrillning och lite träning med Mekko, så avslutade vi med ett parsök på vilt med Jazzå och Leicy. Tyckte att Leicy blev lite mesig i söket, men det kanske inte var helt smart att lägga det i en uppförsbacke för en trött unghund. Viktigast var i alla fall att hon hanterade viltet på ett bra sätt. Hon fick prova kanin, jag tror för första gången, och det gick fint!

Väldigt nöjd med denna dag!

Förra helgen, alltså 20-22 februari, var en spännande och rolig helg. Började på fredagsmorgonen med vaccination av Haddock. Vaccinationen gick bra, men hans ögon såg inte fina ut. Vi har ju tyckt att de har geggat lite, och att han blivit väldigt grå i ögonen, men har trott att det grå har varit åldersförändrigar som blivit värre. Nu verkar det vara något annat, och vi har dåligt samvete för att vi inte har kollat upp det tidigare. Han fick droppar för inflammationen och på måndag ska Olle undersöka ögonen på honom.

På eftermiddagen var det ögon igen. Dags för ögonlysning av både Yoda och Leicy, och de var ua båda två. Var väl inte jätteorolig för detta, men det är ändå skönt när det är gjort.

I lördagsmorgon, nej snarare lördagsnatt, tog jag Pass Pengar och Pinja och åkte med Ingela och Helena D till Danmark för start på C-prov. Danskt C-prov är (har jag nu lärt mig) som ett B-prov fast inofficiellt, och just detta provet gick på dummy. En rasande trevlig dag måste jag säga, och jag är jätteglad att jag hakade på detta. Provet bestod av en enkelmarkering, där den enda svårigheten egentligen bestod av att kastaren gick iväg direkt efter kastet. Pinja blev så vansinnigt nyfiken på platsen där han hade stått och tog en lov dit, men jobbade vidare själv och hittade. Dubblen var lite klurig, då den syntes väldigt dåligt, men hon hade ändå hygglig koll. Sist kastad tog hon på spik i stort sett. Först kastad var värre, men trots att det tog lite tid för henne att hitta, så låg hon i rätt område och jobbade (lite onödigt stort stundtals kanske…) tills hon hittade den.

Sen var det dirigering över en sänka med nån sorts växtlighet och upp i slänten på andra sidan. Pinja gick bra ut, men kom ut till höger lite och där tappade man hunden bakom en stor gran alldeles vid sidan av platsen där man skickade. Många stoppsignaler blev där, och ska man se nåt positivt med det, så var det att hon faktiskt lydde varenda signal. Jag skickade vänster, men det är svårt att springa på tvären i ett uppförslut, så det blev en både och plötsligt höger igen. När matte väl kopplade på båda hjärnhalvorna och tog henne närmare, och styrde upp henne nedan för sluttning, så gick det såklart direkt. Sen sök i par med annan hund. Här tyckte jag hon hade väldigt dålig fart, men egentligen gjorde det inget, för söket var ganska litet, och som domaren sa, farten är inte avgörande när söket är effektivt, och det var det minsann.

Pga den trassliga dirigeringen slutade vi på en tvåa, men jag är jättenöjd. Nu ser jag fram emot att komma ut på lite fler prov i vår!

På söndagen var det dags för jaktkurs för Pinjas valpar. Såå kul att träffa dem och se hur duktiga de har blivit!! Bra stadgeövningar bl a, och förstås apporteringsövningar också. Avslutningsvis en walk-up där jag faktiskt vågade gå med Leicy lös hela vägen, och det gick såå bra!! Det jag märkte vid ett par tillfällen var att hon blev lite låg av att apportera in framför gruppen, så där får man nog tänka på att lägga lite mera dragning… Helnöjd även med den dagen.

Ja, jisses, nu blev det sådär långt igen smiley

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.