Helg med hund…

Ytterligare en helg har gått i hundens tecken. En rätt bra helg tycker jag. I går lördag var det premiär för Leicy och Yoda i utställningsringen. Visserligen bara inofficiellt, men dock premiär. Om man säger som så här….ståträning är väl det vi har sysslat allra minst med. Typ 2 x 5 minuter…ihop. Och ändå är jag rätt imponerad av hur de uppförde sig. Långt från perfekt, men inte heller så himla illa, och så här lyder kritiken. Bilderna blev inte så bra, men det är alltid något….


Yoda:
Trevligt uttryck, pigg allert blick, med vacker färg. Rak överarm, ngt knapp bröstkorg, bra päls, härlig svärta. Stark kompakt rygg, bra bakparti med god lårbredd, bra handlov, en tankefallande kors, använder sin svans väl, korrekt bett. Ridge på nosryggen men stör inte helheten. Trevligt visad.

Tik-jun-2
Leicy:
Bra huvud, mörka vackra ögon, korrekt ansatta öron, tillräcklig halslängd, ngt knappt förbröst, rak överarm, stark rygg, en tankesluttande kors, bra pälskvalitet men något knapp mängd. Bra svärta, tillräckligt vinklad bak, något knapp fram. Bär tyvärr svansen för högt i rörelse. Mycket trevligt temperamet, står lätt och ledigt med viftande svans. Trevligt visad.

Jamen, det var vill inte alltför illa. Det där med Leicys svans har jag aldrig noterat faktiskt…

Idag har jag varit på jaktträning, och trots nollgradigt och snöblandat regn på tvären så var det en rolig stund tillsammans med Vuokko, Christian, Lisbeth och Ann Hilde. Ann Hilde hade förberett ett par olika övningar med målet att hund ska ta tecknen och inte gå på det den tror att den ska göra. Första övningen, att gå igång i närsök trots störning av markering, gjorde Pinja jättebra, nästan för bra för att bli bra träning, om man kan säga så. Nästa var tre markeringspunkter, väl synliga och med mycket dragning i form av skott och kast. Här fick vi välja ut den vi trodde skulle bli svårast, och skicka hunden på den, och sedan se till att hunden verkligen gick på ”rätt” linje. Här blev det lite klurigt med en av dem. Precis när Pinja hade släppt ”fel” punkt med ögonen slog den henne i näsan och hon vände upp mot fel punkt igen. Men träningsmässigt blev det väldigt bra!!

Med Leicy blev det bara en kort linjeträning, eftersom jag märkte sist att hon tyckte det var jobbigt att apportera in mot linjen där det satt andra hundar. Nu var alla hundar nya för henne, men det gick ändå jättebra. Sen hämtade en av de andra hundarna ett par medan hon var passiv i linjen. Inte så mycket träning, men det blev väldigt bra!

Till veckan väntar mer hunderi – härliga tider!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.